Hollands wild diner

 
 

Traditioneel start het wildseizoen op 15 oktober dat ‘officieel’ tot 31 december duurt. In deze periode wordt op de meeste wildsoorten gejaagd in Nederland. 
Chefkok Hans Richel is in deze periode helemaal in zijn culinaire, creatieve element.

Deze hele periode vindt je allerlei wildgerechten op de menukaart en ‘buiten de kaart om’, hetgeen op dat moment voorhanden is. 
Alles van het beest wordt verwerkt in de gerechten; de karkassen voor de saus, de niertjes en levertjes voor de paté en de afsnijdsels in stoofpotten.

Uitgangspunt is dat het wild van Hollandse bodem afkomstig is. Het wild is afkomstig van een jager uit de directe omgeving of van de Lindenhoff Marché of poelier Pieter van Meel uit Diemen.

Om het wildseizoen in te luiden zijn er op Vrijdag 20 oktober & Zaterdag 21 oktober bij Restaurant de Tapperij speciale wildavonden georganiseerd.

Chefkok Hans Richel heeft een afwisselend menu samengesteld met wild van Hollandse bodem met twee poters (gevogelte) en vier voeters (haar wild).

Ian Wolbrink van Wijnkoperij De Gouden Ton Den Haag heeft een bijpassend wijnarrangement samengesteld. Ian zal aan het begin van het diner een korte toelichting geven over welke wijnen bij de diverse wildgerechten het juiste combineren.

 

Hollands Wildmenu

Carpaccio van hert met truffeldressing

***

Sandwich van licht gerookte duivenborst met vijgen compôte en een amandel pesto

***

Heldere bouillon van fazant

***

‘Wellington’ van Hollandse haas met wild garnituur

***

Tosti blauwe kaas, eendenlever en appelstroop
of
Tarte Normande