Wild diner

vrijdag 26 oktober en zaterdag 27 oktober

 
 


Traditioneel start het wildseizoen op 15 oktober dat ‘officieel’ tot 31 december duurt. In deze periode wordt op de meeste wildsoorten gejaagd in Nederland. 
Chefkok Hans Richel is in deze periode helemaal in zijn culinaire, creatieve element.

Deze hele periode vindt je allerlei wildgerechten op de menukaart en ‘buiten de kaart om’, hetgeen op dat moment voorhanden is. 
Alles van het beest wordt verwerkt in de gerechten; de karkassen voor de saus, de niertjes en levertjes voor de paté en de afsnijdsels in stoofpotten.

Uitgangspunt is dat het wild van Hollandse bodem afkomstig is. Het wild is afkomstig van een jager uit de directe omgeving of van de Lindenhoff Marché of poelier Pieter van Meel uit Diemen.

Om het wildseizoen in te luiden zijn er op Vrijdag 26 oktober & Zaterdag 27 oktober bij Restaurant de Tapperij speciale wildavonden georganiseerd.

Chefkok Hans Richel heeft een afwisselend menu samengesteld met wild van Hollandse bodem met twee poters (gevogelte) en vier voeters (haar wild)

 

Wildmenu

Carpaccio van hert

***

"Wellington" van wilde duif

***

Ravioli met hazepeper

***

Fazant "Elzasser wijze” met zuurkool

***

Baba au rhum met vanille ijs


€59,50

Bijpassend wijnarrangement €25,50

Aanvang vanaf 18:30 uur